lördag 8 maj 2010

Hantverk!

Idag vill jag gärna visa nåt som jag aldrig gjort tidigare, ett armband av linnetyg, spets, bitar från en gammal spetsduk, en fyndad brosch och en knapp från min mormors samling.

Åh vad man kan pyssla med gamla prylar, uttrycket kan man ju variera hur mycket som helst beroende på vad man har hemma förstås. Jag som älskar att gå på loppisar och snoka efter fina och personliga detaljer har ju en hel del grejer hemma. Bl a några fina knappar som jag nog ska få ihop till ett fint smycke snart. Idag känns det som om jag har gjort en demoversion!
Men nu då!

Nu blir det raku, ugnen är laddad! Allt är vitt.
(Utom en blomma som ska brännas om)

När vi bränt godset i ugnen läggs det i sågspån och när man tar ut det ser det så här bränt och sotigt ut. Nu gäller rengöring, gärna med svinto!


Det var i måndags som jag och mina kurskamrater brände raku hemma hos mig. Vår kursledare står för ugn och alla attiraljer. Vi står för hantverket!


Helt fantastiskt vilken fantastisk idérikedom och kunskap det finns!

Kolla "badtanten"!!!


Här finns alla möjliga fina former!En katt!Uppställt för inspektion och beundran!


En del grejor gick sönder i bränningen, det är ju trist, men det är ett skört hantverk och det är bara att gilla läget. Min stora ängel blev inte bara krackelerad i glasyren utan den sprack rakt igenom. Men än så länge hänger den ihop så jag ska försöka förstärka den med lim på insidan.

Hoppas det funkar!

Hoppas ni har en bra helg!

Kram Marie-Louise

2 kommentarer:

Helena sa...

Hej! Vilket vackert spetsarmband!!! Jag har en utmaning till dig inne hos mig! Ha en härlig söndag! Kram Helena

Elisa Day sa...

Herregud vilket vackert armband du har gjort! Och alla dom andra vackra sakerna! Gillar när det är krackelerat. Kram