lördag 29 maj 2010

Ingen brist på saker att göra precis




Jag har så mycket ideér för nya smycken men som vanligt för lite tid att sitta och pyssla, men några nya smycken har det blivit de senaste dagarna. Bl.a några nya memoryarmband, jag har börjat göra dom med massor av olika sorters pärlor och pärlhattar. Tycker dom blir väldigt söta, romantiska och somriga. Med ett sånt armband på sommarfesten behövs inte så mycket mera!
Hoppas kunna lägga in dom i bloggshopen ikväll.



måndag 24 maj 2010

Vackraste tiden på året.














Det är bara att gå ut och njuta. Ord känns överflödiga när naturen svämmar över av vackra intryck.
Marie-Louise

lördag 15 maj 2010

Kolla min facebooksida!





Idag har det varit en sån ruggig och regnig dag här på västkusten, och vad jag förstår så har det varit högsommar i andra delar av landet av nån anledning. Varmt blev det dock här mot kvällningen, kunde sitta en stund på balkongen och njuta av utsikten.
Nu vill jag ta tillfället iakt och bjuda in er till en utlottning av ett halsband som jag har på
Passa på och ta chansen att vinna ett halsband om det nu är nån som läser min blogg som inte gör egna smycken förstås.
Lycka till!

fredag 14 maj 2010

Gillar blommor...









Vad konstigt, idag hamnade bilderna precis tvärtom mot hur jag lade in dom...
jaja vad gör väl det om tusen år...
gillar att fotografera blommor...
idag fick mina chrysantemum vara modeller...
andra blommor som jag fotograferat idag finns på facebook...
titta in där och gå med i min grupp så får du snart vara med i min utlottning av ett smycke!
Ha en go helg!
Marie-Louise

söndag 9 maj 2010

Smycken, vår i trädgården och utmaning.

Idag fick jag en utmaning från Helena med bloggen Mysigt hemma.
Den innebar att jag skulle visa upp den 10 bilden i mitt bildarkiv.
Det var bilden nedanför här. Ett smycke som har blivit min egen favorit och ganska många sålda också. Ibland blir det ju att jag gör flera av vissa smycken, medans se allra flesta blir solitärer.Har gjort flera liknande i olika färger och varianter. Det som är på bilden ovanför är nytt för idag, en snirklig "boll" och en vacker pärlhatt som håller en kedjetofs.

Har fortsatt min röjning ute i trädgården idag, det blev inte så mycket gjort men en del rensat blev det. Tog några vårbleka bilder på vad som växer och spirar just nu.


En ängel i betong beskyddar trädgården.
Pioner på väg...

Ena gaveln som just nu känns ganska kal, men man ser att grönskan är på väg i allafall.




Den andra gaveln är en trång trappa gjord av sten från tomten. Här börjar det spira redan. Klätterhortensia, liljekonvaljer, vintergröna och nån växt som sprider sig med blixtens hastighet finns här. Även en massa maskrosor, men dom har jag försökt att utrota idag. Vet inte hur många jag spettat upp idag!

Bergenian blommar, rådjuren brukar äta upp den men det fanns några kvar idag!

Blå pärlhyacint finns det på ett par platser här ute.


Även vit pärlhyacint, de gillar jag mycket!


Efter en dag med trädgårdsbestyr och annat kan man nu luta ikull sig i soffan och kolla in Wallander kanske,
eller pyssla lite till kanske...
Vi hörs
Marie-Louise

lördag 8 maj 2010

Hantverk!

Idag vill jag gärna visa nåt som jag aldrig gjort tidigare, ett armband av linnetyg, spets, bitar från en gammal spetsduk, en fyndad brosch och en knapp från min mormors samling.

Åh vad man kan pyssla med gamla prylar, uttrycket kan man ju variera hur mycket som helst beroende på vad man har hemma förstås. Jag som älskar att gå på loppisar och snoka efter fina och personliga detaljer har ju en hel del grejer hemma. Bl a några fina knappar som jag nog ska få ihop till ett fint smycke snart. Idag känns det som om jag har gjort en demoversion!




Men nu då!

Nu blir det raku, ugnen är laddad! Allt är vitt.
(Utom en blomma som ska brännas om)

När vi bränt godset i ugnen läggs det i sågspån och när man tar ut det ser det så här bränt och sotigt ut. Nu gäller rengöring, gärna med svinto!


Det var i måndags som jag och mina kurskamrater brände raku hemma hos mig. Vår kursledare står för ugn och alla attiraljer. Vi står för hantverket!


Helt fantastiskt vilken fantastisk idérikedom och kunskap det finns!

Kolla "badtanten"!!!


Här finns alla möjliga fina former!



En katt!



Uppställt för inspektion och beundran!


En del grejor gick sönder i bränningen, det är ju trist, men det är ett skört hantverk och det är bara att gilla läget. Min stora ängel blev inte bara krackelerad i glasyren utan den sprack rakt igenom. Men än så länge hänger den ihop så jag ska försöka förstärka den med lim på insidan.

Hoppas det funkar!

Hoppas ni har en bra helg!

Kram Marie-Louise

lördag 1 maj 2010

Blått, turkost och vitt...

Idag får ni en blick in i mitt kök, fick en vacker korg med blå pärlhyacinter av min mamma för några veckor sedan. Den tog jag in idag för att kunna fotografera. Normalt står den ute på trappan.

Tillsammans med för dagen nyplockade vitsippor och en fin blå hortensia som (tyvärr) börjar sjunga på sista versen blev det ett vackert stilleben på köksbordet.


Ute i trädgården växer det både blå och vita pärlhyacinter, jag kanske kan fotografera dom imorrn om jag ger mig ut för lite trädgårdsarbete, det behövs ju sannerligen, men idag var det så blåsigt och kallt att jag varit inne och röjt i mitt pysselrum!


Tog fram lite somriga väskor och smycken som knappt varit framme sedan förra sommaren. Cerist och turkost är iallafall för mig väldigt somrigt.De vackra slingorna här ovan är en vacker sidenväska som jag fyndat på loppis. Den har vackra svarta trähandtag och ett otroligt vackert broderi med lite pärlor på ena sidan. Är du intresserad av den. Mejla mej!


Plockade vitsippor idag, de är ju sååååååååååå vackra där de står i dikesrenen och i skogskanten.

De blev inte så tokiga i min lilla vas från Leksands glasbruk heller.


Blå hortensia har jag ju ute i trädgården också, denna som hag köpte för några veckor sedan kommer ju också att planteras ut. I år blir det spännande att se om några av mina tidigare innehortensior överlevt vintern utomhus. Försöker att gräva ner alla som jag köper.






Kram på er alla önskar Marie-Louise
(Alla bilder här ovan är tagna idag!)