onsdag 25 juni 2008

Blommor, blommor, blommor...



Hejsan allihop! Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av en fantastisk doft från kläng(klätter)rosen New Dawn. Den står ju precis där man går in genom grinden och den har växt sig så stor att man får ducka när man ska gå förbi. (Det är lite trångt för studsmattan står precis där också) Har inte lyckats binda upp den så bra i år. Men det måste jag göra innan nån river sig på den. Blomningen är fantastisk just nu och tyvärr har jag bara min mobil att fotografera med. Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma... dvs gå och pärla lite... nä jag menar lägga in lite räkningar förstås!

Sol -men ingen värme eller storm- hälsningar från Mimmi.

tisdag 24 juni 2008

Halsband

Idag blir det ett kort inlägg, jag har varit hos tandläkaren och dragit ut en kindtand så det känns inget vidare för tillfället. Johan och barnen är i Småland (hej på er om ni läser detta!) hos farmor och farfar och jag ska jobba denna veckan ut och sedan åka dit. Johan har förstås kameran med sig så detta kortet är taget med min mobilkamera.

Jenny... vad tycker du om detta halsbandet?

Kramis från Mimmi.

fredag 20 juni 2008

torsdag 19 juni 2008

I trädgården


Idag regnar det, det börjar kännas som midsommar...!!!, jag tog en runda med kameran i trädgården och det var inga blommor som fastnade på bild idag, men vår lilla trädgårdsängel som kommer från Rutbo Handelsträdgård ligger så fint och vilar på muren så jag plåtade honom.
Kanske kan vi sitta ute imorgon, det är blött idag men det kanske klarnar upp!?!? Vi har ju inget tak över uteplatsen.
Hoppas på en fin midsommar för er alla!

söndag 15 juni 2008

Trädgårdsliv

Lantligt och mysigt att ha dessa som grannar!
Ahhhh...pionen är på väg att blomma,
den är ju underbar,
ja vad ska man säga!
Rosen New Dawn är inte så dålig den heller. Blommar som mest just nu! Just idag är det regntunga skyar över Kungsbacka, jag och Emanuel har varit på Freeport och handlat nya skor åt honom. Jag hade tänkt att åka till Kungsmässan och shoppa lite åt mig men det blev inget för bilbatteriet tog slut och jag vågade inte åka och ställa mig på ännu en parkering och riskera att bli stående. Johan fick låna grannens bil och komma och hjälpa oss få fart på bilen.
Så kan det gå!
Nu är det dags för söndagmiddag!

torsdag 12 juni 2008

Jenny vill se kedjor; varsågod!

Här är en silverpläterad kedja där ringarna sitter ihop i varandra. Snygg som den är eller med berlockhänge.
Här har jag länkat i blå glaspärlor och en budskapsring med orden "believe" i en kedja av lika stora ovala ringar.
Här är en kedja med ovaler som sitter ihop i varandra. Den är silverpläterad. Valfritt hänge kan länkas på. Här har jag bara hängt på ett turkost silverfolierat glashjärta (sånt du har vitt, Jenny)
Närbild. Såld:)
Ett av mina favorithjärtan på en kedja av ovaler i 2 olika storlekar. Såld:) Alla bilderna ska kunna gå att förstora genom att klicka på dem!


Jenny; det som finns är alltså runda länkar, antingen olika storlekar sammanlänkade eller samma storlek runtom hela. Detsamma gäller de ovala. Berlocker har jag lite olika, mest hjärtan av nån konstig anledning.

Du kan ju även se olika varianter ett tidigare inlägg nedan.

Det här blev sent gjort idag, kom inte hem förrän halv 8. Hämtade Albin som var på kalas och det slutade kl 7. Hoppas du hittar nåt som du gillar!


Kram!

tisdag 10 juni 2008

Det stormar visst...

...och vi har fått bättre utsikt då en björk föll rakt in i vår trädgård imorse. Johan såg på när det hände konstigt nog!
Här är en bild uppifrån backen på gaveln. Normalt är det gräsmatta och sandlåda här i hörnet.

Här är en bild från entrén, sandlådan syns ju inte under björken! Staketet är mosat. Vad ska man säga? Tur att ingen var på gräsmattan eller i sandlådan! Kolla den torra gräsmattan, vi har bevattningsförbud. Den brukar vara grön och välvattnad (av regn) så här års. Hej hopp och tack för idag!


måndag 9 juni 2008

Det blommar...

Flädern är klar för att plockas och göra saft av. Det är en smak av sommar det!

Så vackert,


när doftpionen blommar, tänk om jag kunde skicka en doft till er... Må så gott!



söndag 8 juni 2008

Bad

Titta på mina badpojkar!

Nu drar vi iväg till badet idag igen. Bilden är från sent häromkvällen när vi tog

ett kvällsdopp. Solen har försvunnit bakom några träd, men varmt är det ändå.

lördag 7 juni 2008

Fantastisk blomning i trädgården

Jag tog en liten tur runt trädgården med kameran häromdagen. Det finns en hel del vackert att titta på! De här vackra blommorna pryder trädgårdsbordet!
Här slingrar vägen upp till baksidan. (Klicka på bilderna för att förstora.)

Rhododendron har en fantastisk blomning i år, bakom syns lite av grannens hönshus,

och där är tuppen eller?


Trädgårdsprakttry i buskaget vid gräsmattan

Spänd väntan på doftpionen


okänd pionskönhet Det är så skönt att det varit så torrt hittills i sommar, sniglarna har grävt ner sig långt i jorden och har inte kunnat skada de späda växterna som är på väg upp för sitt korta sommarliv. Även fästingarna mår bäst av att gömma sig tydligen. De gillar inte torkan och vi bara gläds åt detta. Nu har vi fått bevattningsförbud här i kommunen också men mina växter verkar må bra ändå.


Hoppas det fortsätter så också.


Nu ska jag gå ut i solen med en kopp kaffe och en tidning!!!









torsdag 5 juni 2008

Jag vill visa lite av mitt senaste intresse.

Rosa snäckskal och glaspärlor


Silverfolierad turkos glaspärla med länkar



Gamla pärlor i ny modell



Lång länk i metall= min favorit





Transparenta glaspärlor och länk

Att göra halsband är så roligt. Variationerna är oändliga. Att leta efter nya fina pärlor i pärlaffärer och i webshoppar har tagit överhanden över loppisarna. Men jag fortsätter förstås med loppisar också, det finns ju en chans för nya fynd varje gång!

En och annan dammråtta finns ju också...


Det här får väl ses som en trevande start inom bloggvärlden. Har snokat runt bland etablerade bloggare ett drygt halvår nu. Det hela började när jag låg i halsfluss på min 40årsdag. Ooops! Det gick inte att sluta, det är så lätt att klicka sig vidare mellan bloggarna och tiden rinner iväg...
Det finns så mycket annat att göra här i världen; ta hand om barnen, huset, trädgården, pärla och mycket annat som också är roligt! här kommer en av mina intressen.